Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Ροξακια

Υλικα

4 αυγα
1 ποτηρι σπορελαιο
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι καρυδια τριμμενα
1 μαγια νωπη
1 μπεικιν παουντερ
λιγο ζαχαρη και κακαο
αλευρι οσο παρει

Για το σιροπι

2 φλιτζανια ζαχαρη
2 φλιτζανια νερο
1 φετα λεμονι

Πως το κανουμε

Λιωνουμε την μαγια στο χλιαρο γαλα,στο μιξερ χτυπαμε τα αυγα,το σπορελαιο,ριχνουμε λιγη ζαχαρη,το μπεικιν,γαλα,και τα καρυδια
αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι και μετα ζυμωνουμε να γινει μια ζυμη μαλακη την κουβουμε στην μεση και στην μιση ριχνουμε το κακαο ωστε να γινει μια ζυμη καφε ανοιγουμε φυλλο και βαζουμε κατω το ασπρο φυλλο που δεν ριξαμε κακαο και απο πανω στο φυλλο στο οποιο ριξαμε κακαο

το τυλιγουμε ρολο και κουβουμε 1-2 εκατοστα λωριδες τα βαζουμε στο ταψι και τα αφηνουμε 1μιση με 2 ωρες να φουσκωσουν σκεπασμενα

τα ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα

ετοιμαζουμε το σιροπι και μεσα στο ταψι που εχουμε τα ροξακια ψημενα ριχνουμε το σιροπι και το αφηνουμε μεχρι να αποροφυσει ολο το σιροπι και ειναι ετοιμα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου